7090 Tamási, Rákóczi u. 114. - Tamási méhészbolt

Telefon hétköznap 9:00-17:00-ig: Tel: +36 (30) 901-92-28, +36 (30) 620-26-75

ELKÖLTÖZTÜNK! 700 m-re a régi címünktől!

A budapesti üzletünk megszünt! Továbbiakban csomagküldéssel,
megfizethető szállítási díjjal várjuk vásárlóinkat!

Házhoz szállítás: Magyarországon a Sprinter végzi!

Külföldre a GLS futárcéggel szállíttatunk!

TAM-Méz Kft.

Sörélesztő 1kg

Instant inaktivált sörélesztő. 100%-osan természetes, nem terjeszt betegséget, nincsenek ellenjavallatai, magas fehérjetartalom, egyidejüleg tartalmaz vitaminokat és ásványokat.

Sörélesztő 1kg

A takarmányélesztő 100%-os sörélesztőből készül, amely a sör előállításához szükséges folyamatból nyerhető. Ez egy speciális technológia segítségével van megszárítva és inaktiválva. Halványbarnás por, édes-savanykás ízzel rendelkezik, az élesztőnek megfelelő szaggal és aromával.

A fehérjékben gazdag táplálás segít a testzsír alakításában, ösztönzi a méhcsaládokat a hatékonyságra és a gyorsabb indulásra. A fehérjebevitel hiányában a méhkirálynő nem kezd el szaporodni, így a fiatal méh nem tudja időben helyettesíteni az idős méhet.

További információk...

2 300 Ft/csomag

Mennyiség: csomag

Sörélesztő 1kg további információk

Hogy a méhcsaládok megfelően fejlődjenek, és a legnagyobb fejlődést érhessék el a nagy begyűjtések idején, a fehérjékkel való táplálás nagyon fontos. Megemlítendő az a tény, hogy ezen tipusú táplálékot csak természetes pollenhiány vagy méhviasz hiány esetén használják. Ez az inaktív sörélesztő a pollen legjobb helyettesítője, biztosítja úgy a szükséges fehérjéket, mint vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket, továbbá az alapvető aminosavakat.

Egy másik nagy előnye, hogy használata által kizárható a betegségek terjdésének a kockázata. A fehérjékben gazdag etetés általában ősszel és tavasszal zajlik, de történhet nyáron is, a száraz időszakokban, amikor hiányzik a pollen a természetből, ennek hiánya pedig a méhkirálynő korlátozott szaporodásához és ezáltal a méhcsaládok fogyásához vezethet.

Adagolási mód:

Szárazon: tavasszal, a tisztító repülés után, amikor a méhek szabályosan repülnek, az élesztőt be kell tenni a méhkaptárok elé, szélesszájú magas edényekbe (lehet tiszta vödröket használni). Ha a méhek nem fogyasztják el azonnal, odavezetjük a méhkaptár röpnyílásához. A méhek által összegyüjtött élesztő elérheti a 200g/nap/méhcsalád mennyiséget.

Cukorlepényben:6 kg porcukor és 1 kg sörélesztő keverékéből áll. Homogénné keverjük, ezután hozzáadunk 2 kg mézet. Jól összekeverjük a hozzávalókat, majd a végén javíthatunk az állagán egy kis méz hozzáadásával. Adagolható tavasszal, ősszel és a száraz nyarakon (amikor hiányzik a pollen a természetből) kis, 200-250g-os lepények formájában.

Tartalma:

  • Protein: min. 40,0%
  • Nedvességtartalom: 6,0%
  • Nyers zsír: 1%
  • Nyersrost: 2%
  • Hamu max: 4%
  • 16 Aminosavat
  • 14 Ásványi anyagot
  • 17 Vitamint