7090 Tamási, Rákóczi u. 61. - Tamási méhészbolt

Telefon hétköznap 9:00-17:00-ig: Tel: +36 (30) 901-92-28, +36 (30) 620-26-75

1162 Budapest, Szlovák út 101. - Budapesti méhészbolt

Telefon hétköznap 9:00-17:00-ig: Tel.: +36 (1) 4424520

Házhoz szállítás: Magyarországon a Sprinter végzi!

Külföldre a GLS futárcéggel szállíttatunk!

TAM-Méz Kft.

Bayvarol 5 tasak - 20db csík

Mézelő méhek Varroa atka okozta fertőzésének diagnosztizálására és gyógykezelésére. A doboz 5 db aluminium tasakot tartalmaz, melyekben 4db csík van. ( Összesen 20 db csík)

Bayvarol 5 tasak - 20db csík
Bayvarol 5 tasak - 20db csík

Összetétel: 1 Bayvarol csík tartalmaz: 3,6 mg flumetrint

Gyógykezelés:  A kezelés legalább 15 napig és legfeljebb 6 hétig tarthat.

Diagnosztizálás: A Bayvarol csíkok behelyezése előtt a kaptár aljára helyezzünk el egy fehér lapot. A Bayvarol csíkokat legalább 24 órán át hagyjuk a kaptárban, majd ezután ellenőrizzük a lapon, hogy található-e rajta elpusztult Varroa atka. Az atkahullásnak egy-két hét alatt szinte a nullához kell közelítenie. Ha nem így történik, kialakult a rezisztencia, ezért csökken a hatékonyság és másfajta készítménnyel feltétlenül szükséges az utókezelés.

További információk...

9 300 Ft/doboz
Egységár: 465 Ft/csík

Mennyiség: doboz

Bayvarol 5 tasak - 20db csík további információk

Alkalmazás módja:

A Bayvarol csíkokat a fészek központi részében a léputcákban szükséges elhelyezni úgy, hogy a méhek mindkét felületén közlekedhessenek. Ehhez a csík felső részén található vállakat a megjelölt helyen, azonos irányba kell hajlítani és a keret felső részére akasztva lógatni a léputcákba. Jól fejlett családok esetében - a kaptár méretétől függően - 2 csík az alsó résznél összekapcsolható.

Adagolás:

A Bayvarol egyszeri adagja: 14,4 mg flumetrin/kaptár, amely 4 csíknak felel meg.

Gyenge családok, fiatal és mesterséges rajok, amelyek a lépek kevesebb, mint felét népesítik be, fél adaggal, azaz 2 csíkkal kezelhetők. 

További információk:

 • Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.
 • Kiszerelés: 5x4 db Bayvarol csíkot tartalmazó alumínium tasakban.
 • Alkalmazási útmutató: A hordás alatt, ill. pergetés előtt nem alkalmazható. A fóliát közvetlenül használat előtt kell felbontani.
 • Ellenjavallat: Más varroa ellenes szerrel egy időben nem használható.
  Nosema ellenes szerrel egy időben nem használható.
 • Nemkívánatos hatás: Nem ismeretes.
 • Tárolás: Az álatgyógyászati készítményt gyermek elől gondosan el kell zárni! 25°C alatt tárolandó. Száraz helyen, fénytől védve tartandó.
 • Eltarthatóság: Bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 4 évig, a csomagoláson feltüntetett időpontig.
 • Rendelhetőség: A Bayvarolt az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak állatorvosi vény nélkül forgalmazhatják. Állatgyógyászati felhasználásra!
 • Figyelmeztetés: A lejárati időn túl a Bayvarol nem használható fel. "Patikaköteles", a gyógyszernyilvántartásba be kell írni.
 • Munkavédelmi óvórendszabályok: A Bayvarol használata alatt enni, inni és dohányozni tilos. A Bayvarol csíkok kézbevétele után, étkezés előtt mosson kezet. Ha a Bayvarol bőrre vagy szembe kerül, alapos vizes öblítés szükséges.
 • Környezetvédelmi előírások: A Bayvarol fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni.
 • Törzskönyvi szám: 430/1991.